محمد تجویدى متولد سال ۱۳۰۳ در تهران، فرزند محمدهادى تجویدى، استاد نقاشى هنرهاى زیبا و از شاگردان کمال‏الملک بود. تجویدی در سال ۱۳۲۳ نخستین بار برای نشر فارسی دیوان خیام را به تصویر کشید. وى پس از پایان تحصیلات متوسطه در هنرستان هنرهاى زیبا به فراگرفتن نقاشى پرداخت و موفق به دریافت درجه‏ى لیسانس شد. سپس در امتحانات ورودى دانشگاه، به عنوان استاد هنرستان انتخاب شد. پس از فوت استاد حسین بهزاد، در سال ۱۳۴۲ تدریس و تعلیم در هنرستان را ترک و به خلق آثار هنرى پرداخت. اندکى بعد، خود کارگاهى در خارج از محیط هنرهاى زیبا ایجاد کرد و شخصا به تربیت هنرجو پرداخت.

محمد تجویدى حدود صد و بیست جلد کتاب از دیوان‏هاى شعراى ایران همچون سعدى، حافظ، بابا طاهر عریان، فردوسى و دیگران را به تصویر کشیده است. وى طى سالیان متمادى به بسیارى از کشورهاى جهان براى مطالعه در زمینه‏ ى هنر نقاشى سفر کرده است. تجویدى آثار برخى از شاعران معاصر را نیز در قالب‏هاى نو و امروزی و به سبک گرافیکى به تصویر درآورد. تجویدى تصاویر کتاب حماسه ‏ى هیزم‏شکن اثر بسیج خلخالى را بهترین اثر خود مى ‏انگارد. وى در سفرى به فرانسه آثارش را همراه با آثار سهراب سپهرى در یک گالرى به نمایش گذاشت.

به نقل از کتاب گلزار مشاهیر : محمد تجویدى در سال ۱۳۷۳ در سن ۷۰ سالگی در تهران درگذشت و پیکر وى در قطعه ‏ى ۸۸ بهشت زهرا مدفون گردید.